free bootstrap theme

Radio Frequency Identification


Η τεχνολογία RFID χρησιμοποιείται σε εκατοντάδες εφαρμογές, όπως χρονοδιάγραμμα αγώνων , DVD περίπτερα, παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων και παρακολούθηση εργαλείων. Για να διαπιστώσετε αν η εταιρία σας είναι έτοιμη για RFID, πρέπει να κατανοήσετε τα βασικά της τεχνολογίας RFID. Μόλις κατανοήσετε τα οφέλη και τους περιορισμούς της RFID, θα είστε σε θέση να αποφασίσετε αν η RFID θα βελτιώσει την επιχείρησή σας.
Η αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων (RFID) είναι η ασύρματη χρήση μη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ραδιοσυχνοτήτων για τη μεταφορά δεδομένων με σκοπό την αυτόματη αναγνώριση και παρακολούθηση ετικετών που συνδέονται με στοιχεία ενεργητικού.
Το παρακάτω διάγραμμα περιγράφει τις τρεις κύριες περιοχές συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται στην RFID: 

Mobirise
Τι πρέπει να ξέρετε..
• Η τεχνολογία RFID δεν είναι η καλύτερη εφαρμογή για κάθε εφαρμογή και η τεχνολογία μπορεί να είναι δαπανηρή ανάλογα με το μέγεθος της εφαρμογής. Η απόδοση της επένδυσης του απαραίτητου υλικού, του λογισμικού και των ωρών εργασίας πρέπει να δικαιολογεί τη δαπάνη. Πολλές φορές η RFID είναι η σωστή εφαρμογή - άλλες φορές barcodes ή μόνο μια αλλαγή της διαδικασίας μπορεί να είναι η λύση.
• Όλα τα συστήματα RFID απαιτούν αναγνώστες , κεραίες και ετικέτες για να λειτουργήσουν. Η επιλογή βοηθητικών αντικειμένων όπως καλώδια , στηρίγματα στήριξης και συσκευές GPIO θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα ενός συστήματος RFID.
ACTIVE RFID
Mobirise

ACTIVE UHF RFID APPLICATIONS

Οι ενεργές εφαρμογές UHF RFID χρησιμοποιούνται συχνά σε βιομηχανίες όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο , οι μεταφορές και η παρακολούθηση των οχημάτων. Επειδή οι ενεργές φάρες ετικετών, είναι πιο ευανάγνωστες κατά τη μετακίνηση και είναι ιδανικές για την παρακολούθηση εμπορευματοκιβωτίων και οχημάτων. Επιπλέον, η παρακολούθηση αντικειμένων όπως οι σωλήνες και ο εξοπλισμός κατασκευής είναι μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις για ενεργό RFID, διότι τα ναυπηγεία αποθέματος περιλαμβάνουν πολύ μεγάλες περιοχές. Οι ενεργές ετικέτες μπορούν να εγκατασταθούν σε υλικά και μεγάλα περιουσιακά στοιχεία σε εξωτερικούς χώρους και να διαβαστούν από φορητούς ή οχήματα που έχουν τοποθετηθεί σε αναγνώστη για να λάβουν τις πληροφορίες θέσης τους

ACTIVE UHF RFID

Τα ενεργά συστήματα UHF RFID δεν βασίζονται στην παθητική λειτουργία backscatter. Αντίθετα, χρησιμοποιούν μια εσωτερική μπαταρία ως πηγή ενέργειας. Επειδή αυτές οι ετικέτες περιέχουν μια μπαταρία, δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθούν από έναν αναγνώστη RFID. Αντιθέτως, προβάλλουν προληπτικά φάρμες σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα. Αυτοί οι φάροι ανακοινώνουν την παρουσία της ετικέτας σε οποιονδήποτε αναγνώστη που βρίσκεται εντός της εμβέλειας της ετικέτας. Οι ενεργοί αναγνώστες RFID ανιχνεύουν τους φάρους από τις ετικέτες και τις μεταδίδουν σε ένα σύστημα κεντρικού υπολογιστή για επεξεργασία.
Οι ενεργές ετικέτες UHF RFID μπορούν να έχουν μια πολύ μεγάλη απόσταση ανάγνωσης λόγω της εσωτερικής μπαταρίας, με φάρους που μπορούν να ανιχνευθούν από αναγνώστες που βρίσκονται πάνω από 100 μέτρα μακριά. Η ισχύς αύξησης σήματος που λαμβάνεται από την εσωτερική μπαταρία βοηθά επίσης αυτές τις ετικέττες να ξεπεράσουν οποιαδήποτε υλικά που συνήθως εμποδίζουν κύματα RF όπως μέταλλο και νερό. Ορισμένες ενεργές ετικέτες RFID έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε σκληρά περιβάλλοντα όπως εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και ανθεκτικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να συνεχίσουν να εκπέμπουν ενώ είναι θαμμένοι στο χιόνι ή στη βρωμιά.
Οι ενεργές ετικέτες RFID είναι σχετικά ακριβές επειδή περιέχουν μια εσωτερική μπαταρία και άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Ανάλογα με τις λειτουργίες τους (π.χ. Wi-Fi, Bluetooth, GPS ). Ένα μειονέκτημα των ενεργών ετικετών είναι η περιορισμένη διάρκεια ζωής τους. Επειδή βασίζονται σε μπαταρία για τροφοδοσία, αυτές οι ετικέτες (όπως οι μπαταρίες τους) μπορούν να διαρκέσουν περίπου 3-5 χρόνια (ανάλογα με το ρυθμό φάρου). Ενώ αυτό το χρονικό πλαίσιο λειτουργεί καλά για ορισμένες εφαρμογές, άλλες εφαρμογές ενδέχεται να απαιτούν την αντικατάσταση των ετικετών.
 

PASSIVE RFID  
Mobirise

PASSIVE UHF RFID APPLICATIONS

Παθητικά συστήματα UHF RFID χρησιμοποιούνται σε εκατοντάδες διαφορετικές εφαρμογές, όπως η παρακολούθηση εργαλείων , εντοπισμού περιουσιακών στοιχείων της πληροφορικής , το χρονοδιάγραμμα αγώνα , και τη διαχείριση στο πλύσιμο των ρούχων σε εταιρίες . Νέες εφαρμογές για αυτές τις ετικέτες ανακαλύπτονται συχνά λόγω κυρίως της μεγάλης κλίμακας αναγνώρισης των ετικετών και του χαμηλού κόστους. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με παθητικές εφαρμογές UHF.

PASSIVE UHF RFID

Η καθοριστική ποιότητα των παθητικών συστημάτων UHF RFID (σε σύγκριση με τα ενεργά συστήματα UHF RFID) είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι ετικέτες RFID. Οι παθητικές ετικέτες RFID του UHF βασίζονται στη λειτουργία της παθητικής διαμόρφωσης backscatter και δεν έχουν άλλη πηγή ισχύος. Εν ολίγοις, αυτό σημαίνει ότι ο αναγνώστης RFID στέλνει την ενέργεια του μέσω της κεραίας ως RF κύματα στις ετικέτες RFID UHF, προκειμένου να ενεργοποιηθούν και να ανταποκριθούν στον αναγνώστη. Η απάντηση ονομάζεται backscatter επειδή η ετικέτα διασκορπίζει ένα μέρος της ενέργειας που λαμβάνει από τον αναγνώστη. Επειδή δεν υπάρχει πρόσθετη ισχύς διαθέσιμη στην ετικέτα εκτός από ό, τι παρέχεται από τον αναγνώστη, αυτά τα συστήματα έχουν ένα μέγιστο εύρος ανάγνωσης περίπου 30 μέτρων.
Οι παθητικές ετικέτες UHF RFID έχουν μερικά από τα χαμηλότερα κόστη λόγω της εκτεταμένης υιοθεσίας. Οι ποσότητες όγκου των UHF RFID ετικετών μπορούν να εμβυθίσουν τόσο χαμηλά όσο $ 0.10 σεντς μια ετικέτα ενώ διατηρούν ένα μέσο εύρος ανάγνωσης 2-5 μέτρων. Οι παθητικές ετικέτες UHF RFID έχουν μειωθεί σημαντικά στο κόστος κατά τη διάρκεια των ετών επιτρέποντας σε εταιρείες και άτομα να χρησιμοποιούν ετικέτες χαμηλού κόστους ως ετικέτες διαθέσιμων στοιχείων ενεργητικού.
Οι παθητικές ετικέτες UHF είναι πολύ ευαίσθητες τόσο στα υγρά όσο και στα μέταλλα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κύματα UHF αντανακλούν, διαθλώνται εντός ή απορροφούν σε υλικά μη φιλικά προς την RF. Αν και η υποβάθμιση της απόδοσης με την παρουσία υγρών και μετάλλων μπορεί να είναι δύσκολο να ξεπεραστεί, οι παρεμβολές μπορούν να μετριαστούν με την ανάλυση του περιβάλλοντος εφαρμογής και με τη χρήση τεχνικών για την υπερνίκηση εμποδίων, όπως η εγκατάσταση ραδιοσυχνότητας και / ή η χρήση ετικετών RFID με μεταλλική βάση .
Οι παθητικές ετικέτες UHF έρχονται σε πολλούς τύπους παραγόντων και συνήθως υποδιαιρούνται σε κατηγορίες όπως ανθεκτικές , υψηλής θερμοκρασίας , ετικέτες ετικετών, υψηλή μνήμη κλπ. Οι ετικέτες τείνουν να διαρκέσουν τη διάρκεια ζωής της εφαρμογής, εκτός αν υποστούν φθορά λόγω φθοράς και επειδή κάνουν δεν έχουν μπαταρίες, η διάρκεια ζωής τους δεν εξαρτάται από την πηγή ενέργειας. 


  ITmadEπικοινωνία

Σταδιου 7, Αθηνα 10562
E-mail: info@itmad.gr
τηλέφωνο: 2152159135Επαφές

NV Umbrella Company
techITnow.shop